Timanfaya Casa Rural – Yaiza – Elizawashere

Timanfaya Casa Rural – Yaiza

(Update Mei 2024)
Lanzarote – Spanje

Vanochtend ben ik aangekomen op Lanzarote; een van de Canarische Eilanden. Het meest bijzondere aan dit eiland is dat het een vulkanisch eiland is. Daarom breng ik vandaag een bezoekje aan het nationale park Timanfaya. Van een goede vriend heb ik gehoord dat deze bijzondere plek in de achttiende eeuw is ontstaan door een enorme vulkaanuitbarsting. Dit wil ik natuurlijk met mijn eigen ogen zien..Even later zit ik in de bus rijdend door een verlaten lavalandschap. Een bizar gezicht! Als ik uit het raam kijk zie ik een landschap vol kraters, rotsen, grote vlaktes van zwart gestolde lava en vulkanisch as. Ik ben zelf natuurlijk niet op de maan geweest, maar dit is toch een beetje wat ik me daarbij voorstel. Het lijkt net of ik me in een compleet andere wereld bevind. Na mijn bezoekje aan Timanfaya pak ik mijn auto richting het dorpje Yaiza. In de bus vertelde de chauffeur mij namelijk dat daar een typisch Canarisch adresje ligt. Na tien minuten rijden kom ik aan bij Timanfaya Casa Rural wat in het centrum van Yaiza ligt. Ik parkeer mijn auto en zie twee mensen aan komen lopen. Ik begin te zwaaien. ‘Marco en Silvia?’, vraag ik vrolijk. ‘Si’, zeggen ze in koor. Marco helpt me met mijn koffertje en dan lopen we gezamenlijk richting het hotel.
Tijdens de rondleiding vertellen Marco en Silvia mij dat ze samen met hun dochter Carlotta in 2014 van Rome naar Lanzarote zijn verhuisd. Silvia vertelt mij dat Marco groene vingers heeft en gek is op tuinieren. Silvia gebruikt verse producten voor het heerlijke ontbijtje wat elke ochtend door haar wordt gemaakt. Dan wijst Silvia naar een zwarte berg die voor ons uitreikt. De zwarte zandgrond contrasteert prachtig met de wit-groene huisjes van Timanfaya Casa Rural. Ik staar een paar minuten voor mij uit. Ja, op Lanzarote is het net alsof je op de maan bent!

Soort accomodatie: Hotel
Plaats: Yaiza
Regio: Lanzarote
Land: Spanje
Vervoer: Vliegen
afstand tot strand circa 7 kilometer (rotsstrand

Aantal sterren: 4 (max 5)

Pools:buitenzwembad,GeneralFacility:totaal aantal kamers: 5.
receptie (geopend van 08:00 tot 13:30 uur).
geen lift aanwezig.
parkeerterrein circa 10 meter.
wi-fi in openbare ruimte (gratis).
op de kamer (gratis).
bij de receptie (gratis).
bedlinnen inclusief.
handdoeken inclusief verschoning 2 keer per week.
schoonmaak kamer 7 keer per week.
huisdieren niet toegestaan,Regular:geen lift aanwezig.
parkeerterrein circa 10 meter.
wi-fi in openbare ruimte (gratis).
op de kamer (gratis).
bij de receptie (gratis).
bedlinnen inclusief.
handdoeken inclusief verschoning 2 keer per week.
buitenzwembad.
schoonmaak kamer 7 keer per week

Authentiek boetiekhotel.
Met verkoelend zwembad.
Heerlijk uitzicht op zee.
Fijne plek voor wandelaars

Afstand tot strand circa 7 kilometer (rotsstrand

Eliza was here: Tot rust komen aan het (privé)zwembad van mijn verblijf, nieuwe ontdekkingen doen in één van de vele verborgen stadjes of me elke dag weer laten verrassen door de lokale keuken. Al mijn vakanties zijn verrassend op hun eigen manier. Om dat te garanderen ga ik graag buiten de gebaande paden; zo ben ik altijd op zoek naar adresjes met een bijzonder verhaal, gastvrije eigenaren en ultiem comfort. Dit altijd op een unieke locatie, weg van de massa. Ik deel mijn bevindingen graag met jou, zodat jij alleen nog maar hoeft te genieten van een zorgeloze vakantie. Zo vind je gegarandeerd de vakantie die je niet zocht, maar alles is wat je zoekt.

Bekijk hier alle vakanties van Elizawashere of alle vakanties naar YaizaLanzarote

Bron: Elizawashere

Gaat u op Vakantie? Vergeet dan niet uw Reis Verzekering en deze Checklist meenemen in je koffer.

U kunt hier ook uw Vlieg Tickets boeken en een Transfer of Auto Huur regelen.

Bekijk hier de andere Vakantie Landen in Europa.

Deel dit bericht:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *