Cambrils – Een leuk dorpje in de Costa Dorada

Cambrils – Een leuk klein dorpje in de Costa Dorada

(Update Juli 2022)

De Costa Dorada is een mooi gebied aan de oost kust van Spanje, een beetje schuin onder Barcelona. Hier zijn een aantal kleinere plaatsjes en ook een aantal grote en bekende plaatsen zoals Salou en Tarragona. Cambrils is een klein dorpje, vlakbij Salou. Een plaats in de Spaanse regio Catalonië (bekend van Barcelona). Het ligt in de provincie Tarragona. Het is een kleine plaats aan de Costa Dorada. Cambrils is onder andere bekend om zijn vissershaven, een rustig plaatsje waar de tijd stil lijkt te staan.


Cambrils

Cambrils is een schilderachtig vissersplaatsje in de provincie Tarragona aan de Costa Daurada. Het ligt op ongeveer 6 km van Salou en op ongeveer 120 km van Barcelona. Er is een leuk strand en een prachtige jachthaven. Vanuit het strand is een prachtig wandelpad langs de boulevard aangelegd die reikt tot het strand van Salou. Voor de echte wandelaars onder ons, dus een mooie gelegenheid om eens een lekker stukje te wandelen.

In dit oude en pittoresk dorpje, waar je nog elke dag verse vis kunt halen. Qua eten kun je dus ook wel een aantal visrestaurants verwachten in deze plaats. Daarnaast zijn er natuurlijk ook veel tapas barretjes en terrasjes. Het ligt vlakbij Salou, maar is een stuk rustiger. Als je dus rust zoekt, dan ben je hier beter af dan in Salou. Aangezien het een oud dorpje is, zijn er behoorlijk wat historische bezienswaardigheden te vinden.


Oude Gebouwen in het dorpje

Bekijk hier alle vakantie mogelijkheden in deze leuke plaats:
Hotels in CambrilsAppartementen in CambrilsCampings in Cambrils

Enkele bekende plaatsen en gebieden in de buurt:
TarragonaSalouCosta DoradaCatalonië

Bron: OpVakantieNaarSpanje.nl

Gaat u op Vakantie? Vergeet dan niet uw Reis Verzekering en deze Checklist meenemen in je koffer. U kunt hier ook uw Vlieg Tickets boeken en een Transfer of Auto Huur regelen.

Bekijk hier de andere Vakantie Landen in Europa.

Deel dit bericht:

Plaats een reactie